Csak sajnálni tudjuk a lakókat, akik naponta 30-45 percet töltenek szabad parkolóhely keresésével Chicago egyik kerületében. Mindennek oka egy szomszéd, aki 38 autóból álló flottáját tárolja az utcán. A férfi egy alkalmazáson keresztül bérbeadja autóit, hasonló elven, mint ahogy az Airbnb működik szállások esetén.

James Cappelman, az érintett chicagói kerület vezetője szerint nincs semmi szabálytalan a férfi tevékenységében. A környékbeli lakók megkeresték a szomszédot, de változás nem történt az ügyben.

Eközben a helyi NBC televíziós csatorna megkereste az alkalmazást működtető céget. Az általuk kiadott nyilatkozat szerint nincs is ilyen ügy, az érintett területen egyszerűen parkolójegy nélkül állnak olyan autók, melyek nem köthetőek az alkalmazáshoz.

„Ezek az ügyek már több hónappal ezelőtt történtek. Tegnap azonban több autó is parkolási engedély nélkül várakozott a területen. A városvezetés egyszerűen megoldhatná a gondokat, ha alkalmazná a parkolási szabályokat és megbüntetné vagy elszállíttatná a szabálytalanul várakozókat” – nyilatkozta az alkalmazást működtető cég szóvivője.