Hagyományosan erősek a műfajban a bajorok marketingesei, de az új 8-as sorozat egyik reklámfilmjével ismét sikerült valami különlegeset alkotniuk. Persze a számítógép segítségével már rengeteg dolog megoldható. Komplett filmeket lehet valósághűre forgatni a monitor előtt, de a BMW szerencsére nem bízta a véletlenre és valóban ellátogattak Velencébe az M850i xDrive-val, hogy olyan utcákon száguldhasson végig a nagy visszatérő, melyen más autónak nincs lehetősége.

Soha nem volt még korábban olyan, hogy az olaszországi Velence városában, mely már csak adottságai miatt is autómentes övezet, kifejezetten olyan céllal építhessenek ponton hidat, hogy átszáguldjon rajta egy V8-as kupé. A BMW-nek azonban sikerült, így a híres Canal Grande-n elhúzó autó képe nem csupán mesteri CGI, hanem valódi pillanatból szépre szerkesztett kép. Persze nem minden jelenetet Velencében vettek fel, hanem a stílusában közeli Chioggiában, mely turisták által kevésbé látogatott, de pontosan olyan csatornákkal övezett városka.

Velencében tették vízre az új 8-as BMW-t 2

4,4 literes, biturbó V8-as dolgozik a reklámban szereplő Barcelona kék BMW M850i xDrive-ban, 530 lóerős teljesítménnyel, hozzá 8 gangos automataváltó és összkerék-hajtás kapcsolódik. Álló helyzetből 3,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. A napokban megérkezett a 8-as BMW kabrió változata és hamarosan bemutatják az M-es modelleket is a bajorok.