Autósok ezrei írták meg véleményüket a brit Honest John szaklapnak, ők pedig több kategóriában rangsorolták a minősítéseket. Korábban megnéztük, mely autók okozzák a legtöbb gyomorfájást, és azt is, melyek nem fognak cserben hagyni. Most lássuk, mit kell venni, ha megbízható szabadidőjárművet keresünk.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 1

Toyota RAV4 (2013 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,76

Léteznek izgalmasabb crossoverek, még takarékosabbak is, de megbízhatóbbak nem: a Toyota RAV4 fölényesen nyeri az összehasonlítást. Az összeszerelési minőség is kiváló, a könnyed vezethetőség terén pedig 10 pontot érdemelt ki az autó.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 2

Hyundai Tucson (2015 – )

[sc_cts_position slug="content030" clear="1"]

Megbízhatósági pontszám: 9,75

Öt év kilométer-korlátozás nélküli garancia, könnyed vezethetőség, ráadásul az összeállítás legkényelmesebb autójáról beszélünk. Az összeszerelési minőségre, a praktikumra és a rugózásra egyaránt 9 pontot kapott.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 3

Hyundai Santa Fe (2012 – 2018)

Megbízhatósági pontszám: 9,73

A kifutó Santa Fe menetteljesítményei és vezethetősége is dicséretes – nem úgy, mint a fogyasztása –, de mindenekelőtt megbízhatóságával hódít. Praktikuma már méreteiből adódóan is kiemelkedő.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 4

Porsche Macan (2014 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,71

Tavaly a hetedik, idén a negyedik helyen a kisebbik Porsche SUV. Maximális pontszámot kapott az összeszerelési minőség és a könnyed vezethetőség. Az irányíthatóság 10 pontos, a menetdinamikát szintén dicsérték.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 5

Mitsubishi Outlander PHEV

Megbízhatósági pontszám: 9,62

A plug-in crossoverek divatját elindító modell az évek során egyre kényelmesebb és dinamikusabb lett, javult az utastér minősége. A fogyasztást és a praktikumot mindig is nagyra értékelték a vevők.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 6

Kia Sportage (2016 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,60

A Kia egyik húzómodellje hét éves garanciával alapoz, amit megfizethető szervizköltségekkel told meg. Nem különösebben takarékos, viszont megnyugtatóan megbízható.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 7

Skoda Kodiaq (2016 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,57

Jó összeszerelési minőség, gazdag felszereltség, könnyen vezethető, és még megbízható is.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 8

Dacia Duster (2012-2018)

Megbízhatósági pontszám: 9,55

Dacia a megbízhatósági Top 10-ben? Méghozzá egy használt Dacia? Bizony: az előző generációs crossover 2017 után idén is bekerült a legmegbízhatóbbak közé. Praktikumát és ár-érték arányát is dicsérik.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 9

Volvo XC60 (2008-2017)

Megbízhatósági pontszám: 9,53

Még egy használt modell a rangsorban: kényelmes utazóautó takarékos kis dízelmotorral. Praktikus, pihentető, és még megbízható is.

Megbízható szabadidőjárművet keresel? Ezek a legjobbak! 10

BMW X1 (2011 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,48

Ha szervizelni kell, fájnak a költségek, és tankolni sem öröm, viszont a menetdinamika és a megbízhatóság terén nem érheti szó a ház elejét.

 

 

v