Több ezer autótulajdonos véleménye alapján rangsorolta a piacon (újként vagy használt autóként) kapható típusok megbízhatóságát a brit Honest John autós szakportál. Korábban megmutattuk a sereghajtókat, most a legjobbakat listázzuk.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 1

Toyota Prius (2016 - )

Megbízhatósági pontszám: 10,00

A legújabb generációs Toyota Prius bizarr dizájnja megosztotta a piacot, műszakilag azonban támadhatatlan az autó. Hibridként és plug-in hibridként egyaránt perverz módon takarékos, emellett maximális pontszámot kapott megbízhatóságára és biztonságára. Ráadásul jó az összeszerelési minősége, és olcsón javítható. Összesített eredménye 95%.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 2

Dacia Sandero (2013 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,89

Hiába olcsó, szinte soha nem hagyja cserben gazdáját, ráadásul jó a gyártási minősége, és olcsón javítható.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 3

Lexus IS (2013 – )

Megbízhatósági pontszám: 9.87

[sc_cts_position slug="content030" clear="1"]

Ha a hivatalos gyári fogyasztási adatok nem volnának túl optimisták, talán még feljebb is végezhetett volna a rangsorban, hiszen könnyen vezethető, kényelmesen rugózik, összeszerelési minőségére nem lehet panasz.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 4

Toyota Avensis (2009 – 2015)

Megbízhatósági pontszám: 9,85

Idén búcsúzik az Avensis, amelynek facelift előtti típusa megbízhatóságával rászolgált a bizalomra. Emellett jól rugózik, kényelmes és praktikus (9.27). Kár, hogy a 2,0 literes dízel nem valami takarékos.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 5

Hyundai Ioniq (2016 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,84

A Hyundai Ioniq csaknem ugyanolyan megbízható (9,84), mint fő ellenfele, a Toyota Prius. Az ötéves garancia mellett a fenntartási költségek sem eget verők. A háromféle villamosított hajtáslánccal kapható Ioniqot jó vezetni, a rugózási és utazási kényelem pedig majdnem 10 pontot kapott.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 6

Lexus CT 200h (2011 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,82

Még egy Lexus, majdnem a dobogón: a pici CT 200h összeszerelési minősége szinte a legkiválóbb az egész piacon, emellett olcsón fenntartható, de nem elég kényelmes, 375 literes csomagtartójával pedig kevéssé praktikus.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 7

Nissan Leaf (2011 – 2018)

Megbízhatósági pontszám: 9,80

Az előző generációs Leaf egyedüliként képviseli a villanyautókat a Top 10-ben (na jó, az Ioniq is kapható elektromos hajtáslánccal). Az utastér kényelmes, az összeszerelési minőség kiemelkedő.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 8

Toyota Yaris (2011 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,80

Ez a harmadik Toyota a mezőnyben, amely bár korosabb ellenfeleinél, lenyomja őket megbízhatóságban. Vezethetősége és összeszerelési minősége is magas pontszámot érdemelt, bár rugózhatna kényelmesebben.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 9

Skoda Superb kombi (2015 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,68

Nemcsak megbízható, de remek az összeszerelési minősége, praktikuma felülmúlhatatlan, a technológiai tartalom kifejezetten gazdag.

Ezek a legmegbízhatóbb új és használt autók 10

Skoda Octavia kombi (2013 – )

Megbízhatósági pontszám: 9,68

Holtversenyben a két cseh kombi: az Octavia csupán a kissé magasnak ítélt üzemanyag-fogyasztás miatt szorult bátyja mögé.