Alig, hogy beharangozta a Yaris GR Sport verziót a Toyota, máris új – egyelőre nem hivatalos – információnak örülhetnek a sportos kisautók rajongói: a vállalat európai használatra levédette a Yaris GR nevet, így hamarosan a GRMN alatti, a GR Sport feletti szinten is elérhető lesz a városi modell.

Van azonban egy csavar az ügyben: az Európába érkező GR Sport jóval gazdagabb felszereltséget ígér, mint a japán belpiacos; gyakorlatilag egy GR modellt fognak bevezetni Sachs lengéscsillapítókkal, a GRMN kerék-abroncs kombójával, sportkormánnyal.

Ezért feltételezzük, hogy Európában motortuningot is kap a Yaris GR – persze nem akkorát, hogy megszorítsa a tüzes kis Yaris GRMN-t, de feltétlenül erősebb lesz a GR Sport 99 lóerős hibridjénél.

Még több sportos Toyota érkezik 1

A GT86 GR esetében egészen más problémával kell szembe néznie a gyárnak: az alapmodell ugyanis a nyugdíjazás határán jár, így várhatóan majd csak a következő generáció hozza el a (remélhetőleg szintén emelt motorteljesítményű) GT kivitelt. Hogy ez hogyan nézhet ki, arról a Toyota már korábban vázolta elképzeléseit: a fenti képen is látható GR HV Sports tanulmány akár ezt a leendő sportverziót is megelőlegezhette.