Szinte záporoztak a megrázó balesetek hírei a hétvégén, egymást követték a végzetes esetek, motorral, részegen, kamionnal ütközve hunytak el többen.

Az egyre csökkenő hőmérséklettel, a hidegfronttal együtt szaporodni kezdtek a balesetek is, péntek este két motoros vesztette életét közúti balesetben.

48, és 49 éves motoros veszett oda

Halálos baleset történt pénteken, 14 óra 48 perckor, a 150-es számú főúton, Bezenye közelében – közölte a rendőrség.  Egy Mosonmagyaróvár felől Rajka irányába közlekedő motorkerékpáros nekiütközött egy vele azonos irányba közlekedő személyautónak. A motor 49 éves vezetője a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Bicske térségében nem sokkal ez után, négy órakor egy Yamaha motor egy Audival ütközött össze.  Az elsőbbségi szabályok megsértése miatt bekövetkező balesetben a motor 48 éves vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A hétvége pedig gyakorlatilag el sem kezdődött…

Fekete hétvége: heten haltak meg hazánk útjain 1

Bakonycsernye térségében fának ütközött egy gépkocsi

A rendelkezésre álló adatok alapján egy gépkocsi fának ütközött. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a móri tűzoltók a járműben utazó három ember közül kettőt feszítővágó segítségével szabadítottak ki. A balesetben egy húsz év körüli nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fekete hétvége: heten haltak meg hazánk útjain 2

Meghalt egy ember Sopronnál, balesetben

Fának ütközött egy kisteherautó szombaton Sopron és Ágfalva között; a balesetben egy ember meghalt – közölte a rendőrség. A police.hu-n olvasható közlemény szerint a járműben ketten utaztak, egyikük túlélte a balesetet, de súlyos sérüléseket szenvedett.

Fekete hétvége: heten haltak meg hazánk útjain 3

Halálos tragédia a Vas megyei Zsédeny közelében

Egy személygépkocsi kamionnal ütközött össze a 84-es számú főúton Zsédeny térségében szombat délelőtt, a balesetben egy idős német házaspár és kutyájuk vesztette életét – közölte honlapján a rendőrség.

A baleset a főút 75-ös kilométerszelvényében történt, a  BMW eddig ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba és ott ütközött egy élő állatokat szállító kamionnal. A kamion az ütközéstől áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol egy VW-nel ütközött. A BMW-ben utazó német házaspár súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt. A VW-ben utazó kisgyerekes osztrák család megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A kamion vezetője nem sérült meg a balesetben.

Halálos baleset, 84-es

Közzétette: 112 Emergency Press Hírügynökség – 2018. szeptember 22., szombat

A harmadik gyermek a helyszínen életét veszítette

2018. szeptember 22-én 15 óra  körül a Hernádkak, Kossuth úton haladt egy személygépkocsi, amely eddig tisztázatlan okból kifolyólag az út szélén lévő villanyoszlopnak csapódott. Az autóban három gyermek is utazott, akik közül ketten súlyos sérülést szenvedtek, míg a harmadik gyermek a helyszínen életét veszítette.

Az elsődleges adatok szerint a – könnyű sérülést szenvedett – sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

Fekete hétvége: heten haltak meg hazánk útjain 4

Hernádkak, 2018. szeptember 22.
Rendõr helyszínel 2018. szeptember 22-én Hernádkakon, ahol egy személygépkocsi villanyoszlopnak csapódott. Az autóban három gyermek is utazott, egyikük a helyszínen életét veszítette, ketten súlyos sérülést szenvedtek. Az elsõ adatok szerint a sofõr, aki könnyebben sérült meg, a vezetés elõtt alkoholt fogyasztott.
MTI Fotó: Vajda János

Frontálisan ütközött két személyautó vasárnap délután a 3-as főúton, Galgahévíz külterületén, az egyik sofőr a helyszínen meghalt – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Darázs Andrea közlése szerint a járművekben csak a vezetők utaztak. A balesetben az egyik autó a tetejére borult, sofőrjét aszódi és hatvani hivatásos tűzoltók feszítő-vágó eszközzel szabadították ki, de az életét a mentők már nem tudták megmenteni.

A másik jármű vezetőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba.

Fekete hétvége: heten haltak meg hazánk útjain 5

Egy motoros az árokba hajtott, a helyszínen meghalt.

Egy motorkerékpáros eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2018. szeptember 23-án 5 óra 15 perckor árokba hajtott Alsómocsoládon. A motort vetető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Fekete hétvége: heten haltak meg hazánk útjain 6