Két új karosszériaszínnel (adrenalin-zöld és aszfaltszürke), új aktív kipufogóval, négy kiviteli szinten, kupé vagy kabrió karosszériával érkezik az Abarth 595 megújult kiadása.

A motor ugyanaz, mint eddig; az 1,4 literes, benzines turbómotor kiviteltől függően 145-180 lóerős.

A jelöletlen alapkivitel vágott aljú kormány, a gázreakciót és a kormányrásegítést módosító Power üzemmódot, nagyobb fékeket, fedélzeti telemetriai rendszert és Koni hátsó futóműelemeket alkalmaz. Ennek egy módozata az 595 Rivale, amely a Fiat 500 Riva elegáns stíluselemeit adaptálta, legfőbb megkülönböztető jegye a kék-szürke kettős tónusú fényezés.

A Trofeo 160 lóerőt, nagyobb kerekeket, aktív kipufogót, Abarth sportüléseket, valamint fejlett okostelefon-csatlakoztatási technológiákat kínál.

Még erősebb az 595 Turismo, amelynek üléseit és műszerfalát finom bőr borítja, motorja 165 lóerős, opcióként pedig szénszálas külső dekorelemeket alkalmaz.

A csúcson a 180 lóerős Competizione helyezkedik el. Mechanikus részlegesen önzáró differenciálmű, aktív kipufogó, Sabelt sportülések, Brembo fékek és egy sor további vad extra, például piros vagy sárga biztonsági övek segítenek ráhangolódni a 6,7 másodperces gyorsulással fémjelzett menetdinamikára.