Huszonkét áldozata és nyolc sérültje van a Genovában kedden történt balesetnek, amelyben leszakadt az A10-es autópálya egyik hídjának egy része. A Morandi híd 200 méteres, egy folyó és egy ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt, mielőtt az építmény összedőlt.

Megrázó fotók a genovai katasztrófáról 1

Genova, 2018. augusztus 14. Mentõalakulatok tagjai az A10-es autópálya leszakadt hídjának romjai között Genova közelében 2018. augusztus 14-én. A balesetnek több halottja van. (MTI/EPALuca Zennaro)

Az olasz közlekedési miniszter, Danino Toninelli hatalmas tragédiának mondta a balesetet. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nyolc vagy kilenc járművet látott a hídon, amikor a baleset történt, amelyet apokaliptikusként írt le.

Megrázó fotók a genovai katasztrófáról 2Kétszáz tűzoltó vonult ki a mentéshez. Közlésük szerint félő, hogy gázvezetékek is megsérültek a leomló hídtól. Egyes hírek szerint két áldozatot sikerült élve kimenteni a törmelék alól.

Megrázó fotók a genovai katasztrófáról 3Az autópályahíd a francia határ közelében van, üdülőhelyekhez is vezet. A forgalom élénk volt a balesetkor, mivel  szerdán  munkaszüneti ünnepnap lesz Olaszországban.

Megrázó fotók a genovai katasztrófáról 4A Morandi hidat 1967-ben avatták fel. 90 méter magas és 1 kilométer hosszú. Két pillér közti legnagyobb távolsága 200 méter. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.