Ottawa egyik kertvárosában egy egész utcát letaroltak júniusban pimasz autótolvajok. A kulcs nélküli nyitórendszerek által kibocsátott jeleket rögzítve, az autók biztonsági rendszerét becsapva vittek el számos autót.

Az egyik áldozat, egy házaspár szerencsésnek gondolta magát, hiszen csak egyik autójukat vitték el; gyorsan pótolták a hiányzó gépkocsit, és a biztosító szakembereivel konzultálva a bejárattól messze, biztos helyen tárolták a kulcsokat, hogy a távolból ne lehessen leolvasni azok elektronikus rádiójelét.

Egy nyáron három autót loptak el a családtól 1

Kanadában 7 percenként lopnak el egy autót. 2017 legnagyobb számban ellopott luxusautója a képen is látható Lexus GX460 volt.

Minden hiába: a Downey család augusztusban arra ébredt, hogy ismét autótolvajok jártak náluk, ám ezúttal már mindkét autót elvitték. Mind a három meglovasított kocsi Lexus volt, a kártérítési érték eléri a 150 ezer kanadai dollárt.

A német autóklub, az ADAC 2016-ban teszten vizsgálta a kulcs nélküli nyitási rendszerek lopásvédelmi hatékonyságát; két tucatnyi típus bizonyult könnyen feltörhetőnek.