A szombati nap is rengeteg érdeklődőt vonzott a Hungaroringre, majd a délutáni időmérőt és versenyeket követően a parkolókat folyamatosan hagyták el a nézők autóikkal. A forgalmat egész nap rendőrök segítették a pálya környezetében, közúti közlekedési baleset miatt nem volt szükség rendőri intézkedésre.

A délutáni futamra nagyszámú érdeklődő várható, sokan gépkocsival közelítik meg a Hungaroringet.

– Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a versenypályához vezető utakon!

– Figyeljenek a forgalmat irányító rendőrök jelzéseire, azokat betartva, türelemmel vezessenek!

– A meleg időjárásra tekintettel ne feledkezzenek meg arról, hogy útjuk során vigyenek magukkal elegendő mennyiségű hűtött vizet!

Gépjárművel közlekedők figyelmébe az alábbi alternatív útvonalakat ajánljuk:

Aki a versenyhétvége alatt az M3 autópálya irányából Mogyoródra tart – nem a versenypályához -, az lehetőség szerint az autópályáról Szada felé hajtson le a hosszabb várakozás elkerülése érdekében!

Azoknak a nézőknek, akiknek nem a versenypálya főbejárata közelében lévő helyre szól a jegyük, javasoljuk, hogy a Hungaroringet a 3-as számú főút használatával, Kerepes és Szilasliget irányából közelítsék meg!

Az M0 autóút irányából érkezők autósoknak javasolt az M31 autópálya, majd 3-as számú főút vagy M3 autópálya útvonal használata.

Útnak indulás előtt tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről és a bevezetett forgalomkorlátozásokról a rendőrség internetes oldalán, a Forma 1 menüpont alatt kiadott közleményekben!