A bajor ABT Sportsline elsősorban VW-csoportos autók tuningjával foglalkozik. Motorátépítés, karosszéria-finomítás, kiegészítő-gyártás, minden játszik náluk, amivel egy VW, Audi, Porsche szebbé vagy jobbá, de legalábbis érdekesebbé, egyedibbé tehető.

Legújabb játékszerük egy felnigarnitúra, Audi RS4- és RS5-tulajok részére. Az Aerowheelt még koncepcióként mutatta be Genfben az ABT, de vélhetően annyian lobogtatták a kétszázeurósokat a stand előtt, hogy végül ténylegesen le is gyártanak egy sorozatot ezekből:

3,7 milliós tuningfelni-szett az Audijára, valakinek? 1

A karbonfrizbis keréktárcsákat kizárólag “Racing Gold” színben és 21 colos méretben készítik. A teljes garnitúra ára mindössze 11 690 euró, amiben az a legszebb, hogy a közleményben az ABT semmiféle aerodinamikai vagy súlycsökkentési előnyről nem beszél a felnikkel kapcsolatban.

A legkonkrétabb állítás a termékről, hogy ez egy “unique eyecatcher”, vagyis egy olyan egyedi cucc a kocsidon, amire gúvadnak majd a szemek. És hát valóban, mi más is lenne az utcai tuning célja, ha nem az, hogy mindenki a te autódat lesse?