2014-ben dobták piacra a Porsche belépőmodelljét a Macant, melyből az elmúlt négy év alatt 350 ezer példány talált gazdára és ennek közel harmada a kínai piacon. Talán éppen ezért tartották Sanghajban a frissített változat premierjét, melyen csak a megszokott elemek változtak. Ennek megfelelően a lemezek java érintetlen maradt, finoman dolgozták át a lökhárítókat és a lámpák már az alapváltozat esetében is LED-esek.

A legnagyobb változás a faron történt, ahol a Panamera és a Cayenne stílusában dolgozták át a 3D-s – meg persze LED-es – lámpatesteket. Középen hangsúlyosabb lett a Porsche felirat. Frissítették a felnik és a színek kínálatát, utóbbi egy új ezüsttel és szürkével, valamint a mambazölddel és a képeken látható Miami-kék árnyalattal bővült.

Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 1
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 2

Csinosabb lett a Porsche sikermodellje

Csinosabb lett a Porsche sikermodellje

Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 13
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 14
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 15
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 16
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 17
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 18
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 19
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 20
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 21
Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 22
Fotó megosztása:

Csinosabb lett a Porsche sikermodellje 23

Minden bizonnyal a legörvendetesebb változás a beltér, mely sokat finomodott és a rengeteget kritizált gombtenger is eltűnt, helyette a váltó körül sorakoznak a különféle állíthatósági lehetőséget jelző piktogramok. A klímapanel is megmaradt fizikai kapcsolókkal kezelhetőnek, de a funkciók javát, tehát a navigációs rendszertől a médiáig a 11 colos érintőképernyőről lehet majd elérni.

A stopperórát és rajtautomatikát tartalmazó Sport Chrono csomag magában foglalja a Sport Response gombot is, amivel fél percre mindent a gyorsulásnak rendel alá a Macan. A Porsche kisebbik SUV-ja továbbra is turbós négy- vagy hathengeres motorokkal lesz elérhető 252-től 440 lóerőig. A dízel verzió és a hibrid kivitel érkezéséről nincs hír.