Gyártani és forgalmazni kezdi a Peugeot az eF01 nevű elektromos, összecsukható kerékpárját. Tavaly februárban még koncepcióként mutatta be a cég az 5008-as szabadidő-autójuk premierjén, azóta viszont rengeteg díjat nyert, ami – úgy tűnik – sorozatgyártásig emelte a praktikusnak tűnő bringát.

Az eF01 állítólag három egyszerű mozdulattal, a Peugeot szerint kevesebb, mint tíz másodperc alatt összecsukható. Újítás, hogy a nyereg magasságát a szabadalmaztatott mechanikus memóriának köszönhetően nem kell újra és újra beállítani.

Egy Peugeot a nyár legérdekesebb biciklije 1

Tárcsafékek és féloldalas első villa teszik még különlegesebb az aluvázába rejtett akksik miatt 18,6 kilós, azaz meglehetősen nehéz kerékpárt.  Ha valaki 5008-as Peugeot mellé veszi, a nagyméretű SUV csomagtartójából fel is töltheti, de a 208 wattóra kapacitású akkumulátor 60 perc alatt bármely más autó 12 voltos hálózatáról is képes teleszívni magát.

A kerékpár hatótávja elektromosan 30 kilométer, a végsebesség 20 km/óra, ami számos nyugat-európai nagyvárosban  a villanybringák megengedett maximális sebességhatára.

Az eF01 ára 2000 euró, azaz mai árfolyamon kb. 650 ezer forint.