Ütközésig kinyitották a retro-csapot a Fiatnál: az 500-as új különkiadása, a Spiaggina a régmúltból kölcsönözte teljes jelmeztárát, a logóktól a fehér övvonalon át a kéttónusú belső térig. Még az is a múltat idézi, hogy kizárólag vászontetős kivitelben kapható, míg a palettán megjelent egy exkluzív árnyalat: a Volare-kék. Persze a nagy érintőképernyős multimédia rendszer megmaradt, és a 16 colos kerekek sem korhűek, de nem kell mindenhez ragaszkodni.

Dolce Vita örökké 1
Dolce Vita örökké 2

Dolce Vita örökké

Dolce Vita örökké

Dolce Vita örökké 12
Dolce Vita örökké 13
Dolce Vita örökké 14
Dolce Vita örökké 15
Dolce Vita örökké 16
Dolce Vita örökké 17
Dolce Vita örökké 18
Dolce Vita örökké 19
Dolce Vita örökké 20
Fotó megosztása:

Ezt mindenki másnál jobban tudja Lapo Elkann, a Garage Italia első számú embere, aki ki nem hagyta volna az esélyt, hogy újabb őrült verziót építsen az 500-asból.

A ’Spiaggina by Garage Italia’ voltaképpen közelebb áll az eredetihez, mint a gyári verzió, hiszen a Spiaggina ajtók nélkül, króm kapaszkodókban bővelkedve hajazott a luxusjachtokra, és hódította meg mindössze 22 szerény lóerővel a kor elitjét. Az új extrém modell hátsó üléseinek helyére strandcikk-tároló alkalmatosságot szerkesztettek, beépített zuhannyal. A szélvédő alacsonyabb, a padlót parafa borítja, a két megmaradt ülést pedig egyetlen széles üléspad váltotta ki.

Dolce Vita örökké 21