A nő hétfőn reggel szállt fel a 8E buszra Kelenföldön, de amikor leült, a sofőr le akarta szállíttatni. “A kávé zárt pohárban volt, a munkahelyemen szoktam meginni, máskor is utaztam már így, a metróba is leengedtek vele. A szabályzat szerint zárt pohárban magammal vihetem, van bérletem, jogom van utazni” – magyarázta a nő a Ripostnak.

Miután a nő nem szállt le a buszról, a sofőr megpróbálta a saját módszerével letessékelni.

“Hátrajött, kikapta a kávét a kezemből, és azt üvöltötte, hogy majd megmutatja, mennyire biztonságos így szállítani, azzal összeroppantotta és hozzám vágta a poharat, végiglocsolva a forró itallal. Felugrottam fájdalmamban, és reflexből visszadobtam az összetört poharat a maradék kávéval. Erre nekem esett, letépte rólam a ruhám, rángatni, ütlegelni kezdett” – mesélte a nő a lapnak.

Egy másik utas megpróbált kiállni a leöntött és megvert nő mellett, de erre a sofőr mindenkit leszállíttatott a buszról, így kettesben maradtak a rémült nővel.

“Azonnal hívtam a rendőrséget, elmondtam, mi történt, azt is, hogy a sofőr foglya vagyok. Miután a vezető ezt meghallotta, kinyitotta az ajtót, és hamarosan a rendőrök is odaértek” – mondta a nő, aki feljelentést tett.

A rendőrség megerősítette a lapnak, hogy intézkedésre volt szükség, és hogy garázdaság miatt eljárást indítottak az ügyben.