Új 1,6 literes dízelmotorral, valamint a 2,0 literes dízel mild hibrid kivitelével lép színre a Kia Sportage félidős ráncfelvarrása.

A 48 voltos EcoDynamic+ technológia a Kia agresszív ökooffenzívájának részeként kerül piacra, 2025-re a mostani újdonságon kívül öt új hibrid, öt plug-in hibrid, öt villanyautó gazdagítja a márka palettáját, továbbá 2020-ban jön a Kia első szériagyártású üzemanyagcellás modellje.

De most maradjunk a Sportage-nál, amelynek 2,0 literes dízelmotorra épülő mild hibrid hajtásláncáról továbbra sem árult el sokat a gyártó, azon kívül, hogy a szigorú WLTP szabvány szerint 4%-kal kevesebb CO2-t bocsát ki, mint a normál 2.0 dízelmotor.

Vélhetően többeket érintő változás, hogy a koros 1.7 CRDI dízelmotort egy modern 1,6 literes dízelre cseréli le a Kia; az új motor 115 vagy 136 lóerős kivitelben választható; az erősebbik verzióhoz összkerékhajtás és hétfokozatú DSG váltó is társítható.

Megérkezett a dízel hibrid Kia Sportage 1

A hajtásláncon kívül frissült a technológiai tartalom és a megjelenés is. Előbbit a biztonsági vonalon megállásig aktív, újraindulni is képes adaptív tempomat, 360 fokos panorámamonitor, valamint vezetői éberségfelügyelet egészíti ki, míg a szórakoztatóelektronikai opciók egy új 7 colos érintőképernyővel, vagy egy keret nélkül beépített, 8 colos egységgel bővülnek.

Optikai újdonság az átdolgozott első és hátsó lökhárító, illetve lámpatestek; az új rajzolatú felnik; valamint öt új karosszériaszín. Friss dizájnt képviselnek a fenékvédő lemezek és a küszöbburkolat, valamint a GT Line modellek fényes fekete hűtőmaszkja, sötét króm betétei és egyedi 19 colos keréktárcsája.

Mostantól minden Sportage megkapja a hátsó diffúzorimitációt és a jégkocka dizájnú első ködfényeket.

Az utastérben új a kormánykerék és a műszeregység, valamint a fekete-szürke kárpitozás. A GT Line fekete-szürke vagy fekete-piros bőrkárpitozással is kérhető.

Megérkezett a dízel hibrid Kia Sportage 2

A megújult Kia Sportage európai forgalmazása 2018 harmadik negyedévében veszi kezdetét.