Számos nézet van azzal kapcsolatban, hogy melyik autóból válik majd a hosszú évek során értékes veterán és ezzel együtt melyik ígérkezik remek befektetésnek. Jay Leno az amerikai műsorvezető, aki korábban a late night show-k, vagyis az éjszakai beszélgetős, szórakoztató műsorok világától visszavonulva ma már saját hobbijának él. Leno imádja az autókat és minden mást is, amit motor hajt, különösen a gőzgépek hozzák lázba. Hatalmas kollekciója van és behatóan ismeri ezt a világot.

Egy gazdasági lapnak nyilatkozta azt, hogy a korai elektromos autók, az első generációs Toyota Prius és a Mazda MX-5 lehetnek a jövő nagy klasszikusai. Azért óvatosan hozzátette azt is, hogy ez sok tényezőtől függ és az autóhoz való ragaszkodás mindenkinél más és más.

“Az, amiben felnőttél. Az, amiben az érettségi bálra mentél vagy éppen az apukáddal vasárnap fagyizni. Sokkal inkább az emlékekről szól, mint magáról az autóról. Úgy gondolom, hogy a Miata (mifelénk csak MX-5) lesz a következő generáció Ford Mustangja.”