Már egész Anglia esküvői lázban ég, hiszen május 19-ére tűzték ki a brit Harry herceg és az amerikai színésznő, Meghan Markle menyegzőjét. Bár a MINI már hosszú ideje a BMW Csoport szárnyai alá tartozik, a brit márka továbbra is szereti hangsúlyozni az angol kötődést. Remek alkalom erre a királyi esküvő is, amire egy igazán különleges, teljesen egyedi MINI Cooper S-sel készültek.

Az autón dráma átalakításokat nem végeztek, csupán a dizájnerek csapata szabadulhatott rá a részletekre, hogy a lehető legtöbb Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatára utaló aprósággal feldobják az autót. A karosszériát kristály fehér metál színűre fényezték, a díszcsíkok pedig kékes árnyalatú ezüst színt kaptak. A hűtőrács, a kilincs és még több elem feketéhez közelítő sötét kék színben pompázik, az autó alján körbefutó műanyag csík pedig matt ezüst lett. A tető kék és piros színekből – melyek a brit és az amerikai zászlóban is megtalálhatóak – alkotott mintázatot visel.

Még a MINI is a királyi esküvőre készül 2

A külső és belső dekorbetétek 3D nyomatatással készültek és mindenütt ott van a szív, a gyűrűk és természetesen a H és M betűk a párra utalva. Az üléseket fehér bőrkárpit borítja, az ajtópaneleken pedig visszaköszön a brit és amerikai nemzeti lobogók házasításából született minta. Az ajtókat kinyitva is ezt vetíti földre a MINI a Just married, vagyis Friss házasok felirattal együtt.

Az autó nem egyenesen Harry herceg garázsában landol majd, hanem az esküvőt követően nyilvános aukción lehet majd licitálni rá. A befolyó összeget teljes egészében a HIV-fertőzött gyermekeket támogató CHIVA alapítványnak ajánlották fel, tehát jótékony célokat szolgál az autó. Nem ez az első eset, hogy jótékonysági alapítvány kapja egy különleges autó árát, gondoljunk csak a pápa Lamborghinijére.