2017 novemberében adta hírül a vatikáni L’Osservatore Romano, hogy a Lamborghini jóvoltából bővült a pápa gépjárműparkja. Természetesen az egyházfő hamar kijelentette, hogy a sportkocsit nem tartja meg, inkább felajánlotta aukcióra, hogy aztán az egyedi autó árával több jótékonysági szervezetet támogasson. Ilyen esetben igazán nehéz megtippelni a végösszeget, hiszen nem csak az autó ritkasága, hanem a korábbi tulajdonos személye és a jótékonyság is alaposan megdobja a végösszeget.

A hátsókerék-hajtású Lamborghini Huracánt az olaszok egyedi építésekkel foglalkozó részlege alkotta. A karosszéria a Bianco Monocerus nevű fehér árnyalatot kapta, amire a pápa öltözékéhez passzoló Giallo Tiberino arany csíkok kerültek. Ezt a színvilágot követi a beltér is, már több feketével , de itt is visszaköszön az arany a varrásoknál. Az autó egyik legfontosabb kiegészítője Ferenc pápa aláírása.

Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 1
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 2

Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini

Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini

Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 16
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 17
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 18
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 19
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 20
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 21
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 22
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 23
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 24
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 25
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 26
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 27
Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 28
Fotó megosztása:

Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 29Már nem sokáig marad a pápáé ez a gyönyörű Lamborghini 30

A Lamborghini Huracán LP580-2 neve elég beszédes, így könnyű kitalálni azt is, hogy az 5,2 literes, V10-es szívómotor 580 lóerős teljesítményű. A szép számú ménes mellé 540 Nm nyomaték áll rendelkezésre, ennek 75%-a már 1000-es fordulattól jelen van. 1389 kilogrammos súlyával a hátsókerekes modell 33 kilóval könnyebb az összkerékhajtású, 610 lovas verziónál. Álló helyzetből 100-as tempóra 3,4 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 320 km/óra.

Az előzetes becslések szerint az autó árának közel dupláját érheti a vatikáni verzió, így az aukció végén 120 millió forintnak megfelelő összegért guríthatja valaki haza a pápa Lamborghinijét. Ezzel az összeggel 70%-ban az ISIS által megostromlott iraki Ninive keresztényeit segíti, 10% megy Közép-Afrikába, további 10-10% pedig a GICAM-nak és a XXIII. János Pápa Közösségnek.