Másfél évvel ezelőtt hallottunk először az ambiciózus tervről, amelynek keretében astonmartinosítani vágytak egy mikro-tengeralattjárót. A vízi járművet a Triton Submarines adta, a dizájnt viszont az Aston Martin munkája.

Mostanra elkészült a nagy mű, és a partnerek elégedettek az eredménnyel. „Belül gyakorlatilag ugyanaz a fényűzés fogadja az utasokat, mint egy Aston Martinban” – kommentálta a munkát a Triton műszaki igazgatója, John Ramsay. „Kézzel varrott bőr és high-tech szénszálas burkolatok teszik teljessé a Tritonra jellemző panoráma kilátást.”

Gyártásba kerül a legdrágább Aston Martin 1

Tökéletes panoráma kilátás

A partnerek majd valamikor az év vége felé mutatják csak be a végleges terméket, azt azonban elárulták, hogy a jármű 500 méterre képes lemerülni, és a pilótán kívül két utast tud majd magával vinni. Az Aston Martin tengeralattjáró nemcsak fényűző, de gyors is lesz: négyszer jobban gyorsul, mint a Triton eddigi csúcsmodellje, a 3000/3, a végsebesség eléri az 5 csomót (9 km/óra).

Gyártásba kerül a legdrágább Aston Martin 2

Finom bőr és sportos karbon. Az ergonómiát nem értjük.

Az árról nem esett szó, de mivel a 3000/3 hozzávetőlegesen hárommillió dollárba kerül, az Aston Martin kivitelű Triton – amelynek belső tere egyébként természetesen személyre szabható lesz – ennél nyilván érezhetően drágább lesz.