Az egyik ózdi mentőautóval kapcsolatos hír kapcsán fontos leszögezni, hogy a képeken is látható korrodált, többszörösen hiányos doblemez a közlekedésbiztonságot nem veszélyezteti, ám az autó mielőbbi cseréjének (melyet már előzetesen beütemeztünk) indokoltságát alátámasztja” – írta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője.

“Míg korábban gyakori volt, mára az Országos Mentőszolgálat flottájában már csak elvétve találni ilyen elhasználódott, rozsdás mentőautót, és az idei év beszerzései révén várhatóan ezeket is lecseréljük. Az OMSZ-nál futó minden egyes mentőautó biztonságos közlekedésre alkalmas műszaki állapotban van, amit az időszaki műszaki vizsgák között is rendszeresen ellenőrzünk, a szükséges javításokat elvégezzük.”

“Az Országos Mentőszolgálat mentőautó-flottájának állapota folyamatosan javul, a járművek átlagéletkora az utóbbi években jelentősen lecsökkent, az Országos Mentőszolgálat folyamatosan cseréli le és vonja ki a forgalomból a közlekedésbiztonsági szempontból ugyan még megfelelő, de már elhasználódott mentőautókat. 2010 óta 679 mentőautót cseréltünk újakra (a szervezett kocsipark összesen 778 járműből áll), és idén újabb 117 új autó érkezik.”

“Az új beszerzés révén a 2010 óta vásárolt mentőautók száma 793-ra fog emelkedni, ami azt jelenti, hogy a futó kocsik mindegyike új, korszerű jármű lesz, hétévesnél öregebb mentőautó csak a tartalékállományban fog szerepelni. A bemutatott ózdi jármű cseréjét is az előzetes terveknek megfelelően végrehajtjuk, a cserék ütemezése az új mentőautók gyártási kapacitásának függvényében történik.”