“Tavaly 193 mentőautó beszerzéséről döntöttek, ezek az új gépkocsik folyamatosan érkeznek és állnak szolgálatba az ország különböző mentőállomásain. Ezek közül 120 új mentőautó állt már forgalomba.

Az idei beszerzésnek köszönhetően az utakon futó kocsik mindegyike korszerű jármű lesz, hétévesnél öregebb mentőautó csak tartalékállományban állhat. Az idei beszerzést is figyelembe véve 2010 óta 603 új gépkocsi segíti a sürgősségi betegellátást” – írtuk még év elején egy MTI-hír nyomán.

Úgy tűnik, a beszerzési folyamat lehetne még pörgősebb, mert ezekből az új kocsikból Borsodba, a videó készítésének helyszínére nem jutott, a helyiek által használt Ford Transitot már megette az idő, feltűnően rozsdás, és ha egy autó ilyen csúnya korrózió jeleit mutatja kívül, akkor nincs kétség afelől, hogy szerkezeti szinten, a biztonságos haladást veszélyeztető helyeken, futómű-bekötési pontoknál is elfáradt már az anyag.

MENJENEK LASSABBAN!

A MOMSZ B-A-Z megyei mentőgépkocsi-vezető tagjaink azzal kerestek meg, hogy az OMSZ –tiltakozásuk ellenére – arra kötelezi őket, hogy olyan mentőautóval vonuljanak, amelynek a műszaki állapota nem csak a biztonságos közlekedést, de magát a mentést is veszélyezteti, mivel a mentőautó rossz műszaki állapota hosszú percekkel növelheti a helyszínre vagy a kórházba jutás idejét. Mivel a mai napon egyébként is a megyében volt dolgom, elmentem és megnéztem, és megdöbbentem. A bajtársak elmondták, hogy többször jelezték már a munkáltató felé a problémát, de – többek között a nemrégiben kinevezett műszaki osztályvezetővel az élen – azt a választ kapták, hogy menjenek lassabban.Dr. Kusper Zsoltelnök

Közzétette: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége – 2018. április 23.

A videót a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége posztolta, a következő szöveggel: “A MOMSZ B-A-Z megyei mentőgépkocsi-vezető tagjaink azzal kerestek meg, hogy az OMSZ –tiltakozásuk ellenére – arra kötelezi őket, hogy olyan mentőautóval vonuljanak, amelynek a műszaki állapota nem csak a biztonságos közlekedést, de magát a mentést is veszélyezteti, mivel a mentőautó rossz műszaki állapota hosszú percekkel növelheti a helyszínre vagy a kórházba jutás idejét.

Mivel a mai napon egyébként is a megyében volt dolgom, elmentem és megnéztem, és megdöbbentem. A bajtársak elmondták, hogy többször jelezték már a munkáltató felé a problémát, de – többek között a nemrégiben kinevezett műszaki osztályvezetővel az élen – azt a választ kapták, hogy menjenek lassabban.

Dr. Kusper Zsolt
elnök

Forrás: Facebook
Kapcsolódó címkék: mentőautó