Mi minden rejlik egyetlen névben: az észak-amerikai szabadalmi hivatalnál frissen bejegyzett ZR2 Bison elnevezésre beindultak a spekulációk, de amikor meglátjuk, hogy mit vizionálnak a hozzáértők, megbocsátjuk kapkodásukat.

A Chevrolet még a tavalyi SEMA tuningkiállításon mutatta be a Colorado ZR2 egy különleges példányát, amelyet az American Expedition Vehicles (AEV) készített fel tereptúrázásra (overlanding). Extra fényforrások, tárolórekeszek, külső kompresszor és apró hűtőszekrény szerepelt a felszereltségi listán, de nyilvánvaló volt, hogy ebben a formájában túlságosan szűk körnek felelne meg – akiknek pedig tetszene egy ilyen expedíciós jármű, inkább választanák ki maguk a tartozékokat.

Expedíciós bölényt épít a Chevrolet 2

Kompresszor és ivóvízkiállás, valamint tábori megvilágítás: az AEV tanulmányt alaposan felkészítették az expedíciós feladatokra.

Annak idején hivatalosan kijelentették: sem a Chevrolet, sem az AEV nem tervezi a konkrét tanulmányautó megvalósítását. Most mégis úgy tűnik, a ZR2 Bison ennek a koncepciónak lehet a szériaverziója. Miért? Nézd csak meg az AEV logóját:

Expedíciós bölényt épít a Chevrolet 3

Bizony, a cég emblémája egy bölény (Bison Bison), és mivel semmi más nem indokolja az elnevezést, több mint észszerű magyarázat, hogy az AEV fejleszti a Chevrolet ZR2 különleges kivitelét. A pontos specifikációk nem ismertek, de a kiegészítők mellett biztosra vehető egy kalandkompatibilis futómű-átalakítás.

Expedíciós bölényt épít a Chevrolet 4

Még több bölény