Innentől a police.hu híre olvasható, itt megnézhető eredetiben:

“Autótolvajt fogtak a hegyvidéki rendőrök

A járőrök fél órán belül elfogták a férfit, aki a sértett figyelmetlenségét kihasználva kocsit lopott.

A 39 éves budapesti K. László 2018. március 2-án 19 óra 40 perc körül Budapest XII. kerületében, a Bürök utcában arra lett figyelmes, hogy egy férfi éppen a kapuját akarja kinyitni, és az autóját járó motorral a kapu előtt hagyta.

Nem stimmel valami a rendőrség remek hírében 1

K. László ezt kihasználta, és elhajtott a kocsival. A sértettnek a lopást nem sikerült megakadályozni, ezért hívta a rendőrséget. A környéken lévő járőrök azonnal keresni kezdték az ellopott autót.

A keresés ideje alatt újabb bejelentés érkezett, miszerint a XII. kerületi Határőr úton egy férfi rendszámot próbál lefeszíteni egy autóról. A helyszínre érkező járőrök a kapott címen felismerték a húsz perccel korábban ellopott autót, és K. Lászlót igazoltatni akarták. A férfi ezt látva megpróbált elmenekülni, de a járőrök a helyszíntől nem messze elfogták, majd előállították a XII. kerületi Rendőrkapitányságra.

Nem stimmel valami a rendőrség remek hírében 2

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi rendőrkapitányságának nyomozói K. Lászlót lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására” – idáig a hír, amiben két fotó szerepelt.

Azt gondolnánk, egy ilyen hírbe nyilvánvalóan a hírben szereplő autó fotói kerülnek. Nem kell nagy szakértőnek lenni azonban, hogy az ember kiszúrja: az egyik egy X1-es BMW, a másik azonban egy Opel Mokka. Fehér színű, szabadidő-autó, és havas mindkettő ugyan, de két különböző autó fotói szerepelnek a hírben, miközben a szöveg egy autóról ír.

Vajon melyikhez lehetett köze K. Lászlónak? Nehezíti a választ, hogy a BMW mögött rendőrautó látható, míg az Opelnek hiányzik a rendszáma.

Aki tudja a választ, írja meg a kommentmezőben, segítsen a többi olvasónak értelmezni a látottakat.