Ha autós rekordról van szó, akkor általában vagy a Bugatti száguldott hajmeresztő sebességgel vagy a Nürburgringen született egy igazán gyors kör. Most azonban egyik sem, a BMW valószínűleg hangsúlyozandó a kínai piac fontosságát, a BMW M5-ös legfrissebb generációját a Sanghajban kergette meg Bruno Spengler, a DTM 2012-es bajnoka. Nem véletlenül olyan ismerős a tribünök feletti árnyékolók sora, Forma-1-es futamokat is rendeznek ezen a pályán.

A leggyorsabban a Mercedesszel versenyző Lewis Hamilton ért körbe F1-es autójával rajta, neki elég volt 1 perc 31,68 másodperc egy körhöz. A BMW M5 természetesen ezt csak távolról közelíti meg, 2 perc 22,828 másodpercre volt szüksége.

Az új BMW M5-öst 600 lóerős 4,4 literes, biturbó V8-as motor hajtja, melynek maximális nyomatéka 750 Nm és annak érdekében, hogy ezt maradéktalanul át tudja vinni a talajra, xDrive összkerékhajtást kapott, ami miatt repült belőle a duplakuplungos váltó is. Kézi váltó sincs többé, csak a 8 sebességes automata elérhető az M5-öshöz, amiben nem kell lemondani a keresztben autózásról sem, hiszen az első kerekek nem minden esetben hajtottak a 3,4 másodperc alatt 100-ra sprintelő limuzinban.