Kezdetben még csak 18 040 forintos parkolási bírságot akarnak jogtalanul behajtani egy 22 éves férfin, mert autója eladása után az új tulajdonos nem íratta saját nevére a kocsit. Az összeg az idők folyamán 160 ezer forintosra duzzadt és már a férfi lakására is ráterhelték ezt az összeget, valamint végrehajtási eljárást is kezdeményeztek ellene.

A férfi elismerte, hogy a 2015 szeptemberében eladott autó után közel egy évet várt, hogy bejelentse a tulajdon átruházását. Bár a jegy nélküli parkolás 2016 szeptemberében történt és az ügyintéző által kiállított papírokon ott szerepel az autóval kapcsolatban, hogy “a megváltozott adatokat a járműnyilvántartáson átvezettem”, mégis a fiatalemberen vasalnák be a parkolási bírságot.

Bonyolítja az esetet, hogy idő közben elköltözött korábbi albérletéből, így az oda érkező értesítéseket, leveleket és fizetési felszólításokat nem kapta meg, így 15 napon belül reagálni sem tudott, aminek következtében jogerőre emelkedett. Kiderült továbbá, hogy a hivatal átvezette az  adatokat, de a parkolási társaság egy korábbi adatbázisból dolgozott a bírság kiszabása idején.