Lesz utódja az LFA-nak vagy sem? Amióta öt éve beszüntette első szupersportautójának gyártását a Lexus, erről megy a folyamatos polemizálás. Most viszont úgy tűnik, elhallgathatnak az elégedetlen hangok: a Lexus ugyanis olyasvalamit készül építeni, ami ha nem is lesz olyan, mint a legendás LFA, akár méltó is lehet hozzá.

Az idén tíz éves Lexus F sportmárka legújabb tagja, az LC F lassan készül, legkorábban másfél év múlva kerülhet piacra, viszont ha igaz mindaz, amit a Holiday Auto nevű japán autós szaklap állít, bőven megéri a várakozást.

Úgy tudják ugyanis, az LC F egy vadonatúj 4.0 V8 blokkot kap, amely állítólag 621 lóerőre lesz képes. Ez erősebbé teszi minden közvetlen konkurensénél: az AMG GT R, a BMW M6 és az Audi RS5 mind elbújhatnak mellette.

Betámadja a Ferrarit a Lexus 1

Az LC F azonban nem csak erős lesz, de könnyű is: szénszálas elemekkel faragnak le mintegy 7%-ot a tömegéből, így 1,8 tonna körül megállhat menetkész tömege. A kettő együtt pedig azt is jelenti, hogy a Lexusnak semmi keresnivalója a német sportkupék között: valódi ellenfelei a túlmotorizált gran turismo modellek: a Ferrari Portofino vagy az Aston Martin DB11 5.2 V12 lehetnek.

Ha minden igaz, egy éven belül megkezdődhet a prototípusok közúti tesztelése, és 2019 elején bemutatkozhat a 20 millió jenre (kb. 47,5 millió Ft) saccolt autó.

Képeinken a Holiday Auto nem hivatalos grafikái látható.