A Fekete Párduc, valódi nevén T’Challa egy kitalált afrikai ország, Wakanda királya a Marvel Comics képregényeiben. Stan Lee író és Jack Kirby rajzoló alkotta meg még a 60-as években, az Egyesült Államokban közel olyan népszerűségre tett szert a fiatalok között, mint Superman.

A filmben fantasztikus jelentek során egymás után tűnnek fel a Lexus modelljei. A rajongók kedvéért azonban a márka még ennél is tovább ment, és egy különleges kivitelű autót épített a világ első számú tartozék- és tuningpiaci rendezvényére, az észak-amerikai SEMA kiállításra.

Az LC kupé paintbrush festése, szélesített karosszériája, lüktető talajmegvilágítása csak az álca: a látványos tuningautónak tűnő jármű tulajdonképpen a filmbéli Wakanda királyának szolgálati járműve.

Karosszériáját a világ legellenállóbb anyagából, az elpusztíthatatlan, energiaelnyelő vibrániumból nyert rostokkal erősítették meg, fényezése öngyógyító, irányítására pedig pedálok és kormánykerék helyett idegi interfész szolgál, és akár teljesen önállóan is képes közlekedni a meglehetősen vadregényes wakandai tájakon.

Természetesen mindez mesebeli kitaláció, kivéve az önjáró képességet. A Lexus ez irányú fejlesztései ugyanis hétmérföldes léptekkel haladnak a 2020-ra kitűzött fordulópontig, amikor a márka a tokiói nyári olimpiai játékokra időzítve bemutatja önálló közlekedésre alkalmas, mesterséges intelligenciával felvértezett technológiáját.