A következő másfél év folyamán teljes haszonjármű-kínálatát megújítja a Ford. Ennek első hullámaként tavasztól már frissített formában rendelhetők a Transit Connect és Transit Courier modellek.

A Ford új családi arcát magára öltő Transit Connect a háromsávos Transit hűtőrácsot keskenyebb (akár xenon) lámpatestekkel kombinálja, a lökhárító alján új aerodinamikai elemek teremtenek látványosabb megjelenést. Az utastérben módosult a műszerfal és a középkonzol (rajta egy új, 6 colos Sync 3 érintőképernyővel).

Megújulnak a Ford Transit család apróságai 1

Ford Tourneo Courier

A modellhez újonnan kapható a másfél literes dízelmotor, míg az egyliteres benzinest mélyrehatóan átdolgozták; többek között hengerlekapcsolásos technológiát is beépítettek. A váltó hatfokozatú kézi, de a dízelhez nyolcas automata is rendelhető. Mindkét motornál 24 hónapra vagy 40 000 kilométerre tolták ki a szervizintervallumot.

A szegmensben elsőként találunk olyan vezetőtámogató funkciókat, mint a korlátozásokhoz igazodó, intelligens sebességhatároló, a gyalogosfelismerő vészfékrendszer, az oldalszél-kompenzálás vagy a parkolórobot.

Megújulnak a Ford Transit család apróságai 2

Ford Tourneo Courier

A modell kétféle tengelytávval kapható, maximális kapacitása 3,6 köbméter, a hasznos terhelhetőség 520-890 kg.

Ugyanezek a motorújdonságok, külső-belső optikai változások jellemzik a Transit Couriert; a család legkisebb tagja 500-590 kilót bír, és akár 2,4 m3-t pakolhatunk bele. A modellkínálat csúcsán a Sport modell áll, a dízelmotorhoz aktív lamellás hűtő tartozik.

Megújulnak a Ford Transit család apróságai 3

Ford Transit Connect