A Future Toyota tanulmányautó-széria legújabb tagja az Adventure Concept (FT-AC), azaz kaland-koncepció. Erre utalnak csörlőzésre szolgáló vonószemei, fenékvédő lemezei, bőséges szabad hasmagassága és expedíciós stílusú tetőcsomagtartója.

Utóbbi peremén környezeti megvilágításra szolgáló LED-fényeket találunk. Ha már a világítás szóba jött, feltétlenül említést érdemelnek a kiszerelhető és kerékpárra rögzíthető ködfényszórók. A csomagtartó keret peremébe hátul is LED fényszórókat építettek; ezek mobiltelefonról vezérelhetők.

A külső tükrökben kiszerelhető infravörös kamerát helyeztek el, a felvételeket fedélzeti wifi továbbítja a felhőbe vagy sugározza élő streamben a világhálón, mobil alkalmazással akár helyben megvághatjuk a filmet.

Ha virtuális élmények helyett valódiakra vágyunk, a kihúzható kerékpárszállítóra bízhatjuk drótszamarunkat.

Az FT-AC tanulmányt geolokációs képességekkel is felvértezték, így képes tájékoztatni barátainkat arról, hogy merre járunk.

a videó a hirdetés után indul

Ha nem koncepció volna, hanem valódi, fejlett nyomatékvektor-szabályozású összkerékhajtást kapna, terepviszonyokról függő hajtásvezérléssel és terepképes hibrid hajtáslánccal.