Ha van verseny, ahol egész biztosan számíthatunk kisebb balesetekre vagy komoly ütközésre, az egészen biztosan Makaóban zajlik. Érett pilóták számára is nagy kihívást jelent a szűk vonalvezetésű pálya, sajnos Michelisz Norbert is keresztbe állt a WTCC futamán a Police kanyarban, ahol aztán szinte a komplett mezőnynek állta útját a Hondával induló magyar pilóta.

Azonban a közönséget ez már nem érte váratlanul, hiszen előtte már a FIA GT bajnokság mezőnyében is történt egy egészen cifra baleset, ahol nem kevesebb mint 16 autó csúszott egymásba. A negyedik helyen autózó Daniel Juncadella akadt fenn kigyorsítás közben, a mögötte haladóknak pedig esélye sem volt megállni mögötte, Laurens Vanthoor belerohant a Mercedesbe. Majd őt további 14 versenyautó követte.

A versenyt végül nyolc autó fejezte be, a többiek jelentős anyagi károkkal számolhatnak. A futam győztese a Mercedesszel induló Edoardo Mortara lett, mögötte a BMW-s Agusto Farfus végzett, majd a harmadik helyen a mercis Raffaele Marciello végzett.