„Az M3 metró felújítása – az előkészítő munkálatok után – november 6-án, hétfőn kezdődik. A BKV – és a BKK – szakemberei mindent megtettek és megtesznek azért, hogy a lehetőségekhez képest a legkevesebb kellemetlenséggel utazhassanak a fővárosban közlekedők” – írja a BKV, próbálva megnyugtatni azokat, akik aggódnak, hogy káoszba fullad hétfőtől a metrófelújítás miatt a közlekedés.

A közlekedési cég szerint a pótlóbuszok csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak majd. „Ez a követési időköz – tekintettel az olyan forgalomtechnikai adottságokra, mint a fel- és leszállás, fordulás, lámpaciklusok, keresztező irányok (többek között más busz- és villamosjáratok) forgalmának fenntarthatósága stb. – tovább már nem csökkenthető” – írják.

Hogy még inkább érzékelhető legyen az igyekezetük, összeadták a buszok hosszát: „az északi szakasz pótlásában részt vevő 59 autóbusz 18 méteres hosszát tekintve, így is több mint egy kilométernyi, egészen pontosan 1062 méteres buszoszlop áll majd a közlekedők rendelkezésére, de az esti és hétvégi teljes vonalas pótlás során a pótlóbuszok száma megközelíti a nyolcvan darabot”.

Reméljük, lesz elegendő sofőr, közleményük utolsó mondatának második fele ugyanis átmegy munkaerő-toborzásba. „Az M3 metróvonal rekonstrukciója miatt szükséges pótlási feladatok ellátása több éven át tartó feladat a BKV számára, továbbra is várjuk azon leendő járművezetőink  jelentkezését, akik ebben részt vennének.”

Ilyen, amikor túlnő híres apján a fia!

(Nyitóképünk forrása: BKK)