Első japán márkaként a Nissan is megjelenik a Formula E versenysorozatban, 2018-tól állnak rajthoz. Közleményük szerint a vállalat három pillérre épülő stratégiáját, a Nissan Intelligent Mobilityt akarják népszerűsíteni. Ebben a járművek vezetése, hajtása és társadalmi integrációja szerepel.

Nem tökéletesen önálló döntés ez a Nissantól, hiszen köztudottan a konszerntárs, Renault helyét veszik át a Formula E-ben. A francia vállalat ugyanis a következő évben minden erejével a Forma-1-re akar koncentrálni, ahol idéntől gyári csapattal szerepel, és néhány éven belül a bajnokságért szeretne küzdeni.

„A Nissan génjeiben hordozza az elektromos mobilitás innovációját, a sikeres motorsport-történelemről nem is beszélve. Egyértelműen jó húzás, hogy ezt a két alapvető elemet egyesítsük a Formula E versenyzésben”, mondta Daniele Schillaci, a kibocsátásmentes járművek és akkumulátor üzletág globális marketingért és értékesítésekért felelős alelnöke.

A FIA Formula E bajnokság globális versenysorozat, 2014-ben indult. A csapatok és gyártók elektromos hajtáslánccal rendelkező autókkal versenyeznek a világ fontosabb városközpontjaiban kialakított utcai pályákon. A sorozat negyedik szezonja idén decemberben kezdődik, és júliusig tart. Olyan helyszínekre látogat el, mint Hongkong, Berlin, Párizs, New York és Montreal.

A Nissan az ötödik szezontól vesz részt a teljesen elektromos bajnokságban, mely a várakozások szerint 2018 végén kezdődik, és ebben az évben vezetik be a karosszériával és akkumulátorokkal kapcsolatos új szabályrendszert is. A vállalat partnerével, a Renault-val együtt dolgozik majd, hogy kihasználhassa a már meglévő tapasztalatokat és fejlesztéseket.