A Tesla végrehajtott egy aprócska, de annál jelentősebb frissítést a Model S és Model X típusokon, így a karosszérián megjelent egy újabb apró nyílás. Természetesen szó sincs arról, hogy hatótávnövelő motor üzemanyagbetöltője lenne, egész egyszerűen igyekszik megfelelni a legkülönfélébb töltési szabványoknak. Korábban a Tesla egész diszkréten oldotta meg a töltési pontot, hiszen a vezetőoldali hátsó lámpa oldalsó prizmája alatt lakott a csatlakozó, ami kiváló például azoknak, akik a Tesla saját töltőhálózatát használják, de kevésbé örülnek nekik azok, akik valamilyen ország saját töltőpontjait vennék igénybe. Következő lépés már a vezeték nélküli technológia lehet, melyet hamarosan a BMW 530e is kínálni fog.

Mint azt tudjuk, a szabványok eltérőek Amerikában, Európában és Kínában, ezért van szükség arra, hogy az oldalán lévő nyílás alatt kétféle töltőpontot is kínáljon a Tesla Model S és Model X:

Már minden kábelt szívesen fogadnak a Teslák 1
Már minden kábelt szívesen fogadnak a Teslák 2

Már minden kábelt szívesen fogadnak a Teslák

Már minden kábelt szívesen fogadnak a Teslák

Már minden kábelt szívesen fogadnak a Teslák 6
Már minden kábelt szívesen fogadnak a Teslák 7
Már minden kábelt szívesen fogadnak a Teslák 8
Fotó megosztása:

Kína rendkívül elszánt az elektromos autózással kapcsolatban, hiszen 2020-ig nem kevesebb mint 5 millió villanyautóval számolnak, amihez további 12 ezer töltőállomást építenek, valamint támogatják a lakossági töltők kialakítását is.