Három hónapos szünet után majdnem tökéletes hétvégét zárt Michelisz Norbert a teljesen új ningpói pályán, a WTCC kínai futamán. A két futam után a Hondával versenyző magyar pilóta az összetett lista harmadik helyén áll, 1,5 pont lemaradásban a második helyezett Tiago Monteiro mögött, tehát nagyon szoros a bajnokság állása.

Biztonsági autó mögött rajtolt el a fordított rajtrácsos nyitó futam, aminek Michelisz a kilencedik helyről vágott neki. Három körön át maradt bent a biztonsági autó, így a verseny csak utána indult el. Előzések és balesetek után Norbi feljött az ötödik helyre, majd Huff és Chilton ütközése miatt ismét a pályán volt a biztonsági autó. Az utolsó körökben a magyar pilótának még sikerült egyet előznie, így a negyedik helyen végzett.

A második futamra elkezdett erősebben esni az eső, a versenyzők négy kört tettek meg a biztonsági autó mögött, majd úgy döntöttek, hogy megszakítják a futamot. A hétvége második versenyére félpontokat adtak, Michelisz ebben a második helyen állt, így tulajdonképpen dobogós helyen végzett.

Ez volt a WTCC történetének második törölt futama, az első 2014-ben történt Szlovákiában, ahol a második futam rajtja is elmaradt.