Személyesen Gorden Wagener, a Daimler vezető formatervezője mutatta be a budapesti Iparművészeti Múzeumban a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet tanulmányautót, mely egy igazán fényűző luxuskupé elektromos hajtással, két főre. A csillagos márka már 15 éve szorosan együttműködik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, ahonnan gyakran kerülnek ki magyar diákok gyakorlatra a Sindelfingenben lévő fejlesztőközpontba, ahol az új Mercedesek formaterve megszületik. Ha kíváncsi vagy, milyen irányba halad a Mercedes formanyelve a jövőben, akkor kattints ide!

A Mercedes-Maybach 6 tanulmányautót már többször is megcsodálhatta a közönség, de sokadik látásra is lenyűgöző az 5,7 méter hosszú, bársonykék színre fényezett kabrió megjelenése. Az utastér hófehér bőrrel húzott, klasszikus formákból építkező, de kellően futurisztikus lett. Tökéletesen megfér egymás mellett az alumínium betétes fapadló és az ajtókra átfolyó kijelző is. Hagyományos nyomógombok sem találhatóak az autóban, hiszen ahogyan azt Dr. Dieter Zetsche is elmondta interjúnkban, a jövőben hangutasításokkal kommunikálhatunk majd az autónkkal.

Budapesten a legfényűzőbb Mercedes koncepció 2Budapesten a legfényűzőbb Mercedes koncepció 3

Rettentő hosszú az autó orra, de ez már nem hengerek sokaságát rejti, hanem csomagokat, hiszen az elektromos hajtáslánc miatt bőséggel marad hely ezeknek is a hosszú és lapos Mercedes-Maybach 6 Cabriolet-ben. A villanyos rendszer összteljesítménye 750 lóerő, álló helyzetből 4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. A fejlett töltési rendszernek köszönhetően 5 perc alatt 100 kilométernyi hatótáv tölthető az autóba.

Az autót a Mercedes-Benz Fasion Week vendégei is láthatják az Iparművészeti Múzeumban, mellette pedig megtekinthetik a közép-európai régió legtehetségesebb tervezőinek kreációit.