A Volvo Autó Hungária a Magyar Közút és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai támogatásával indítja útjára kampányát, amely a veszélyes zebrákat szeretné biztonságosabbá tenni.

A zebrán a gyalogosnak elsőbbsége van – ez nem is kérdés. Mégis hetente akár többször is érkeznek hírek olyan balesetekről, amelyben gyalogátkelőhelyen történt halálos gázolás. Ez gyakran nem is az autós hibája: ő olykor nem is észleli, hogy zebrához ér, hogy lassítania, figyelnie kellene, mert a zebrák láthatósága, előjelzése ma Magyarországon elmarad az elvárható színvonaltól.

A Volvo Autó Hungária a gyalogosok és gépjárművek találkozási pontjainak biztonságosabbá tétele érdekében akciót hirdet. Ha te is ismersz olyan zebrát, amit valamiért nem vesznek észre, nem tisztelnek kellően az autósok, vagy ahol jellemzően olyanok (gyerekek, idősek) járnak át, akik komolyabb védelemre szorulnak, és ahol jobban látható felfestéssel, könnyebben észlelhető táblákkal vagy más módon lehetne segíteni azon, hogy ez megváltozzon, jelezd nekik!

Segítsetek: ostoba zebrákat keresünk! 1

Christo Guelov színpompás zebrákat alkotott tavaly Madridban. Aki ezt nem veszi észre...

 

Fotózd, videózd le a zebrát, ahol te, esetleg gyermeked, idős rokonaid, ismerőseid nem érzik biztonságban magukat, de technikai eszközökkel (jobban látható, akár világító táblával, felújított felfestéssel, esetleg a zebra áthelyezésével) a gyalogosok átkelése biztonságosabbá tehető volna.

A Volvo Autó Hungária jelentős összeget szán arra, hogy az ország legveszélyesebb zebrái biztonságosabbak, jobban észlelhetőek legyenek, és közelebb kerüljünk a végső célhoz: hogy soha, senki ne veszítse életét közlekedési balesetben.

Várják tehát ötleteidet! A beérkezett javaslatokat szakmai zsűri segítségével rangsorolják, és táblák, felfestések, egyéb technikai eszközök alkalmazásával annyi zebrát tesznek biztonságosabbá, amennyit csak tudnak!

A bejelentéseket a Volvo Autó Hungária facebook oldalán várják.