Olyan tisztító rendszert fejlesztett ki a halszem kamerák részére a Continental, amely vízsugár segítségével távolítja el a lencsére kerülő piszkot. Ez azért fontos, mert a széles látószögű kamerákra támaszkodva egyre több asszisztens funkció támaszkodik, a jövőben pedig még inkább fog, ahogy az automatizáció szintje növekszik.

A járművön elhelyezett pozíciójuknak köszönhetően ezek a kamerák ki vannak téve az időjárás és a piszkolódás hatásainak, például hó, jég, bogár vagy por formájában. Éppen ezért ahhoz, hogy garantáltan jól működjenek, tisztítani kell őket.

Amíg a „Night Vision” tisztítórendszer sorozatgyártása már folyik, a ’Surround View’ kameratisztító rendszer 2019-től lesz elérhető a járművekben. A kamera lencséjét egy vízsugár mossa majd tisztára. A kamera felismeri a szennyeződés mértékét a lencsén anélkül, hogy bárkinek be kellene avatkoznia, és automatikusan beindítja a tisztítást. A víznyomás mértéke állítható 2,0 és 4,5 bar között, fagyállóval is használható és fűtött rendszerek is elérhetőek lesznek.
Több víz kell a jövő autóiba 1Ezek a kamerák nemcsak a kényelmet fokozzák, de a biztonságot is. Az Amerikai Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Hatóság (NHTSA) szerint, ha pl a tolatókamera univerzális használata elterjedne az országban, akkor nemcsak a balesetek száma csökkenne, de évente 69-cel kevesebben veszítenék életüket az USA-ban. Éppen ezért ott 2018-tól minden új autót kötelező felszerelni tolatókamerával.