A Pagani 2011 óta folyamatosan próbálja lezárni a Zonda-fejezetet, ám a rajongók minduntalan közbeszólnak. Most ismét kiadtak egy legutolsó-becsszóra-soha-többet modellvariánst, ám ez elég különleges ahhoz, hogy talán tényleg nem készül több a Mercedes-motoros csodából.

A Pagani Zonda HP Barchetta radikális darab: alacsonyra metszett, felső tetőkeret nélküli szélvédője teljesen felborítja a karosszéria arányait, a félig burkolt hátsó kerék és a magasra emelt tetőszárny amolyan kísérleti repülőgépre emlékezteti a szemlélőt, ami lehet, hogy rettentő gyors és hatékony, de fáj ránézni.

Elkészült az utolsó Pagani Zonda, immár sokadszor 1
Elkészült az utolsó Pagani Zonda, immár sokadszor 2

Elkészült az utolsó Pagani Zonda, immár sokadszor

Elkészült az utolsó Pagani Zonda, immár sokadszor

Elkészült az utolsó Pagani Zonda, immár sokadszor 5
Elkészült az utolsó Pagani Zonda, immár sokadszor 6
Fotó megosztása:

Ha fáj, magadra vess: állítólag Horacio Pagani mindig is ilyen Zondát szeretett volna építeni, egyik oldalon kék, a másikon aranyszínű felnikkel, szénszálas légbeömlő kürtővel és egyéb furcsaságokkal. Három példány készül az autóból, az egyik az övé lesz, a másik kettőre várják a megrendelést – bár nem lennénk meglepve, ha már azelőtt gazdára találtak volna, hogy az első skicceket felvázolták volna az autóról.