Az év első hat hónapjában 24 darab HondaJet talált gazdára Észak-Amerikában és Európában, és ezzel az európai és amerikai piacokon az elmúlt 12 hónap során típusbizonyítványt szerzett business jet kategóriájának legsikeresebb szereplője a világon.

Kitalálod, milyen szegmensben világelső a Honda? 1

A HondaJet különlegessége a szárny fölött elhelyezett hajtómű (OTWEM), ami a légellenállás mérséklésével drámai mértékű teljesítmény-növekedést és fogyasztás-csökkenést eredményezett.
(További képekért kattints!)

A Greensboro (Észak-Karolina, USA) városában működő üzem teljes kapacitáson termel, havonta négy darabot készítenek el abból a repülőgépből, amelyet a törzs, a szárnyszerkezet, a hajtómű-gondolák, a műszerek és egyéb főbb elemek nem konvencionális elhelyezésének és kialakításnak köszönhetően a kategória leggyorsabb, legcsendesebb, legtakarékosabb, legkényelmesebb és legnagyobb utazómagasságú képviselőjeként tartanak számon.

Kitalálod, milyen szegmensben világelső a Honda? 2

A Garmin G3000 egyedileg átalakított verziójával a kategória legkifinomultabb érintőképernyős kezelőfelületét kínálja a HondaJet.

„A HondaJet olyan, mint egy repülő sportkocsi” – mondta Fudzsino Micsimasza, a 2006-ban alapított Honda Aircraft elnök-vezérigazgatója.