A 2106 vége óta gyártott Coupé és a nem sokkal később bevezetett Volante (kabrió) kivitelek mellé Shooting Brake (kombi) és Speedster kivitelek sorakoznak fel az Aston Martin Vanquish Zagato családjában (fenti képen), amely a négy modell mindegyikét beszámítva összesen legfeljebb 325 darabot fog számlálni.

Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 1
Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 2

Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól

Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól

Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 11
Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 12
Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 13
Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 14
Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 15
Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 16
Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 17
Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 18
Fotó megosztása:

Ebből 28 példányt tesz ki a Zagato Speedster; a 2018-ban kiszállítandó autókat az utolsó szálig előre megvásárolták. A Shooting Brake-ből 99 darab készül, ahogy a kupéból és a Volantéből is. Az összes modell alapját az Aston Martin Vanquish S adja, 600 lóerős V12-es szívómotorral, adaptív felfüggesztéssel.

A Speedster jellegzetessége az utastér mögötti dupla púp, amelyeket ugyanúgy szénszálas kompozitból formáltak meg, mint a karosszéria minden egyéb elemét.

Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 19

Ugyanez a kettős buborék motívum jelenik meg a kombinál is, amit sajnos egyelőre nem mutogatnak: egy rajz és egy lepelbe burkolózó autót ábrázoló fénykép az összes információ, ami elérhető róla. Így is sokkal inkább tekinthető bizarr, nagyfenekű, kétszemélyes túrakupénak, amelynek finoman kárpitozott csomagterébe motoros mozgatású csomagtérajtón keresztül dobálhatjuk be a méretre készült, egyedi bőröndöket.

Elképesztő Aston Martin kombi a Zagatótól 20