Az Aston Martinokat egyébként sem könnyű megkülönböztetni egymástól, ennél már csak a modellek időszaki frissítése hozhat kevesebb látható változást, minden esetre az angol sportkocsi gyártó komolyan vette a feladatot és csak hasznos változtatásokat  hajtott végre a Vanquish-en, amit így már Vanquish S-nek kereszteltek el.

27 lóerővel toldották meg a 6 literes szívó V12-es motor teljesítményét, amiben így már egy 600 tagú ménes várja a vágtát. A szabadabb áramlást biztosító átdolgozott technikának köszönhetően a gázreakció is jobb lett. Így, hogy több levegő jut a motornak, állításuk szerint nem csak a számadatok alapján, hanem érzésre is jóval erősebb, különösen magas fordulaton, a fordszámmérő piros zónája felé adja igazi arcát a tizenkét hengeres erőforrás. Ez az erő pedig 8 sebességes, Touchtronic III nevezetű automataváltón keresztül jut el a hátsó kerekekig, ami alacsonyabb sebességnél kényelmesebb utazást biztosít, de ha az Aston sportosabb karakterére van szükség, akkor minden eddiginél gyorsabban vált. A futóművet is a keményebb használathoz hangolták az angolok.

Aston_Martin-Vanquish_S-2017-1280-0bÚj aerodinamikai csomagot kapott a Vanquish S, aminek része az első splitter, a túraautókról ismerős hűtőrács kialakítás és a módosított diffúzor is. Persze, minden ilyen elem karbonból készült, ahogyan a tükörházak és a motorháztető levegőkilépői is. A luxus színvonalú belteret természetesen a legjobb minőségű bőrökkel borították és igény szerint teljes mértékben személyre szabható a leendő tulajdonos kérése szerint.

Aston_Martin-Vanquish_S-2017-1280-07Az Aston Martin Vanquish S kupé és nyitott Volante kivitelben lesz kapható, Németországban körülbelül 82 milió forintnyi eurótól indul az ára.

best-cars