A második generációs XC90 bemutatásakor merész lépésre szánta el magát a Volvo: megépítette a szabadidőjármű prototípus-fázisban bemutatott, négyszemélyes ultraluxus kivitelét, és XC90 Excellence néven, erősen limitált példányszámban forgalomba hozta azt.

Hatmilliós kedvezmény új Volvókra 1

Négy különálló ülés teljesen azonos szabályozhatósággal, rengeteg hely, hűtőszekrény és kristálypoharak, 20 hangszórós audiorendszer: a csúcs-XC valódi alternatívája volt az épített, nyújtott limóknak, főleg T8 kivitelében, amely több mint 400 hibrid lóerővel és (papíron) minimális fogyasztással, de főleg (köszönhetően a 30-néhány kilométeres tisztán elektromos üzemnek) a világ környezettudatos metropoliszainak belvárosaiba szóló behajtási engedéllyel jutalmazta sofőrjét és üzemben tartóját.

Ahogy az a limitált szériákhoz illik, fogyott, fogyogatott az autó, de nem úgy, ahogy a Volvo szerette volna, ezért néhány darab az észak-amerikai kereskedők nyakán maradt – viszont most már helyet kellene csinálni a következő, 2018-as szériának. Ezért a cég úgy döntött, 20 ezer dolláros (5,15 millió Ft) árengedménnyel javítja a vásárlási kedvet.

Hatmilliós kedvezmény új Volvókra 15

Brutális kedvezmény, de ne feledjük, hogy az autó eredeti belépő ára megközelítette a 104 ezer dollárt (26,8 millió Ft), ami brutálisan kedvező ahhoz képest, hogy nálunk 39,8 millióba kerül az autó, viszont annak fényében, hogy a normál, hétszemélyes XC90 csúcskivitele, az Inscription 30 ezer dollárral olcsóbb (és ezzel egy árban van a Mercedes GLE 550e-vel, csak hogy a hibrideknél maradjunk), semmiképp nem nevezhető kecsegtető ajánlatnak.

Szóval 20 ezer dollár mínusz, amit most további 3500 dollárral megfejel a Volvo, ha a vevő dokumentumokkal tudja igazolni, hogy amúgy neki az elismert európai, amerikai vagy japán luxusmárkák bármelyikétől származó autója van, vagy olyat lízingel. Nem kell leadni, becserélni, elég, ha azt mondja: a meglévő Audim, Cadillac-em, Lexusom mellé veszek egy Volvót is.

Hatmilliós kedvezmény új Volvókra 16

Ha ehhez még hozzávesszük azokat a kedvezményeket, amiket a kereskedők a maguk hasznából lecsípve adnak, egészen kedvező áron juthatunk (juthatnak) négyüléses Volvóhoz: a Carscoops információi szerint van, ahol 75 ezer dollár alatt, azaz kevesebb mint 20 millió forintért kínálnak vadonatúj, nullkilométeres Volvo XC90 T8 Excellence-t. Na, ez már ajánlat.