Nem véletlen, hogy a Sanghaji Autószalonon leplezi le újdonságát, az XC90 Excellence modellt a Volvo, amely hangsúlyozottan nem tanulmány, hanem sorozatgyártású variáns, amelynek forgalmazását még idén megkezdik – igaz, csak bizonyos piacokon, és ott is kizárólag online értékesítési felületen keresztül.
Az XC90 Excellence receptje egyszerű, de a szabadidőjárművek kategóriájában ritkán alkalmazzák: a hátsó üléssort (illetve jelen esetben üléssorokat) kidobják, helyükre két különálló, dönthető, szellőztethető masszázsfotel kerül. Az utasok kényelmét a gigantikus lábtér mellett lábtámasz, érintőképernyő és asztalka (mindkettő rejtekhelyről húzható elő), hűtőszekrény, hűtő-fűtő pohártartó, valamint kristálypoharak fokozzák.
Az autó motorizáltságáról nem nyilatkozott a Volvo, bár a sajtófotókon a T8-as konnektoros hibrid látható. A felszereltségről is csak kivonatosan szóltak: a klímaberendezést ionizáló légtisztítóval látták el, a 19 hangszórós gyári Bower & Wilkins hifi pedig plusz egy hangszórót és kifejezetten a hátsó sorra optimalizált hangzásképet kap. A műszerfalat kontrasztos cérnával varrott bőr borítja, a tetőkárpit színkódolt, nubuk hatású szövet.
Négyszemélyes luxus-SUV a Volvótól 3
Kívülről krómozott tetőoszlopairól és szintén krómozott ajtóbetéteiről ismerni meg az Excellence modellt.