P15 kódnéven újabb szupersportautót fejleszt a brit McLaren – írj az Autocar magazin online kiadása. Az újdonság a McLaren P1 szupersportautó nyomdokaiba lép és versenypályán várhatóan minden eddigi utcai McLaren sportkocsit maga mögé utasít, kivéve az űrből szalasztott P1 GTR-t.

Nagyon rákapcsol a McLaren 1
Nagyon rákapcsol a McLaren 2

Nagyon rákapcsol a McLaren

Nagyon rákapcsol a McLaren

Nagyon rákapcsol a McLaren 5
Nagyon rákapcsol a McLaren 6
Fotó megosztása:

A kétüléses autó különlegessége a csupán 1330 kilós tömeg, amiben nagy szerepe van a szénszál-erősítésű műanyag vázszerkezetnek és karosszériának. A súlytakarékosság érdekében szó sincs benzines-elektromos hibrid hajtásláncról, az autót a V8-as, 3,8 literes egyenmotor repítheti, amely két turbófeltöltővel 800 lóerőt adhat le.

Menetteljesítményei a brit kollégák várakozása szerint legalábbis elérik a P1 szintjét, amely 62 mérföld/órára, azaz 100 kilométer/órára 2,8 mp alatt gyorsul és 10,2 mp alatt teszi meg a gyorsulási versenyek klasszikus negyedmérföldes távját.

Nagyon rákapcsol a McLaren 7

Előnyös pozitúrában a McLaren 720S. A P15 nála is gyorsabb lesz

10 másodperc motorkerékpárokkal is szenzációs idő, nemhogy autóval. (402 méteren a 10 mp egy álomhatár. A rendszámozható, de dragsternek fejlesztett, speciális gumival és futóművel ellátott, együléses Dodge Challenger SRT Demon 9,65 másodperces ideje egészen valószínűtlen gyorsulás.)

Az autót kapitális hátsó diffúzor szívja az útra és aktív aerodinamikai elemek segítik a minél jobb köridő elérésében. Összesen 500 példány gyártásáról tud az Autocar, a nagy-britanniai 840 000 fontos ár átszámítva 298,8 millió forintnak felel meg. A pórnép 2018 tavaszán a Genfi Autókiállításon láthatja az új mindenvivőt, mi, a Vezesstől ott leszünk.

Nyitóképünkön a McLaren P1 szerepel, amely itt látható mozgásban