Nem titok, hogy ősszel a Frankfurti Autószalonon leplezik az új Renault Megane RS-t, hiszen a kocsit álcázott formában már megmutatták a Forma-1 Monacói Nagydíja előtt.  Időközben a Renault levédette a jármű formáját szellemi tulajdonjog hivatalnál, így pedig nyilvánosságra kerültek a fotók.

Nem rejti el tudását a Renault Sport legújabb modellje, az első lökhárítón óriási hűtőnyílás sejteti a motor levegőigényét. Hátul középre helyezett trapéz kipufogóvég és diffúzor fokozza a sportos hatást. Ami igazán érdekes, hogy az első sárvédőkön is vannak hűtőnyílások.

Itt a leggyorsabb Renault Megane 1
Itt a leggyorsabb Renault Megane 2

Itt a leggyorsabb Renault Megane

Itt a leggyorsabb Renault Megane

Itt a leggyorsabb Renault Megane 7
Itt a leggyorsabb Renault Megane 8
Itt a leggyorsabb Renault Megane 9
Itt a leggyorsabb Renault Megane 10
Fotó megosztása:

Egyelőre pontosan nem tudni, milyen motorral készül majd a Megane RS, de nagy eséllyel, továbbra is 2,0 literes turbó kerül bele. Míg elődje 250-275 lóerős teljesítménnyel készült, az új modell már valószínűleg 300 lóerő felett jár majd, így pedig az eddig készült leggyorsabb Megane lesz.

A kocsi elérhető lesz majd hatfokozatú kézi váltóval és duplakuplungos automatával is. A jó vezethetőséget segíti, hogy négykerék-kormányzás is kerül bele, amellyel lassabb tempónál szűkebbet fordul, míg nagy sebességnél a stabilitást fokozza a megoldás.  Kétféle futóművel kerül majd forgalomba a kocsi, az alapváltozatokhoz Sport futómű kerül, a Cup kivitelbe viszont versenypályára is alkalmas összeállítás. Ebbe a variánsba nem hagyományos sportüléseket, hanem karbonvázas versenyüléseket szerelnek.

Nemcsak a Megane RS-t védette le a Renault, hanem egy GT-nek nevezett változatot is. Ez várhatóan dízel- és benzinmotorral is elérhető modell lesz, az átlagosnál kissé sportosabb kivitelben.

Itt a leggyorsabb Renault Megane 11