Bemutatkozott az új Honda Civic versenyváltozata. Az új Civic Type R TCR-t a JAS Motorsport készítette, amely a korábbi TCR és WTCC versenyautókat is építette.  A kocsi a TCR túraautó-bajnokság 2018-as szezonjában fut majd.  Nem kell nagy képzelőerő, hogy sejtsük, hogy a 2017-es TCR szezon bajnoki esélyese, Michelisz Norbi csapata, a M1RA is ilyenekre vált jövőre.

A versenyautó az új Civic utcai verzióján alapul. Számos ponton módosítottak az utcai modell karosszériáján, hogy csökkentsék a légellenállást, valamint nagyobb leszorítóerőt érjenek el. Ezenkívül új, több lengőkaros hátsó felfüggesztést és módosított stabilizátort alkalmaztak, korszerű elektronikus vezérlőegységet (ECU) és továbbfejlesztett bukócsövet építettek be.

Később úgynevezett endurance verzió is elérhető lesz a típusból olyan bajnokságokra, mint például a VLN vagy a 24 órás szériák. Ezt a kiadást fényszórókkal, a sofőrt hűsítő légbeömlő-rendrendszerrel és ABS-szel kiegészített fékekkel szerelik fel.

2017. december 15-én kezdődik a járművek kiszállítása az ügyfelekhez, és a 2018-as versenyszezon kezdetéig huszonöt autó lesz elérhető.

A JAS 1998 óta épít Honda versenyautókat, de igazán 2001 óta dolgoznak szorosan együtt, amióta a milánói székhelyű társaságot választották ki a pályaautózásra és ralira szánt első Civic Type R kifejlesztésére.