Olvasónk, Andrea küldte ezt a tényleg vérlázító sztorit, ami édesanyjával történt az M1-esen.

“Egy héttel ezelőtt édesanyám ausztriából tartott hazafelé az M1-es autópályán, amikor egy előtte haladó kamion defektet kapott és az arról leszakadt gumi édesanyám autójának lökhárítójára csapódott. Mind a ketten félre álltak, hogy megnézzék milyen kár történt.

A kamionsofőr elismerve a felelősséget mondta, hogy írják meg a kárbejelentő papírt. Még elő se vették a kárbejelentő papírokat, amikor egy sárga, Service Car feliratú trailer megállt édesanyám autója mögött, érdeklődve hogy kell-e segítség. Édesanyám 59 éves, nem buta, de nem egy műszaki zseni. Megkérte az autómentőt, hogy nézze meg tovább tud-e menni. Ő közben a papírokat intézte az amúgy korrekt kamionossal. Az autómentős férfi ezalatt a kocsit ellenőrizte. Nagyjából 5 perc múlva szólt édesanyámnak, hogy el kell szállítani mert defektet kapott a kerék és lehet, hogy a futómű is sérült.

Anyukám ezt hallva megkérdezte, hogy mennyi lesz a szállítás: a válasz az volt, hogy 150 Euró vagy 40 000 ft. De hozzátette, hogy a biztosító majd visszatéríti ezt a defektet és a szállítást is . Édesanyám beleegyezett. Közben egy másik személyautóval megérkezett egy S.O.S autó, és az abból kiszálló fiatalember kérdezte kell-e segíteni . Mondta anyu, hogy már köszöni nem.

Közben a kamionsofőr megjegyezte az S.O.S. sofőrnek, hogy az autó nem volt defektes a baleset után, és nem szeretné ráírni a kárbejelentőre. Addigra édesanyám autóját már felrakta a tréler, és várt, hogy végezzenek a papírokkal. Közben folyamatosan a kamionsofőr mondta, hogy 5 percig ott állt az autó a 4 kerekén és nem volt defektes. Végül az S.O.S. autóval érkező fiatalember és a kamionsöfőr unszolására édesanyám levetette az autót a trélerről. A lényeg az, hogy a helyszínen felfújták az állítólag defektes abroncsot, és kiderült, hogy az autószállítót vezető úriember engedte le a gumit, amíg anyukám és a kamionos a papírokkal bíbelődött, és azt mondta defektes.

Ha nem jön a másik autó, és a kamionsofőrt sem érdekli a dolog, akkor jól jár ez a szemét autómentő.”