3+1 titkos módszer, amivel gondoskodhatsz autódról nyáron is (x) 1

  1. Csodagyapjúval a karcok ellen

Általában a tavaszi tisztítási folyamattal jön a bosszantó felismerés: fémhátú barátunk jelentős részét bizony kisebb-nagyobb karcok borítják. A friss karcok cselesen megbújhatnak a téli koszréteg alatt, így egy ideig fel sem tűnnek. Kevésbé mély karcolás esetén kerüljük ki a fényezőt: a kisebb szépséghibák már otthon egyszerűen eltávolíthatók üveg felületről a csodaértékű acélgyapjú használatával. Nem kell hozzá más, mint az acélgyapjú legfinomabb verziója, egy flakon üvegtisztító és egy tégelynyi jó minőségű lakkápoló viasz. Használjuk az acélgyapjút ablaktisztítószerrel, és már az első öblítés után látható lesz a különbség. Aztán egy újabb dörzsölés, szárítás és kétszeri viaszolás majd polírozás után készüljünk fel egy kisebb csodára: a karcmentes csillogás több eső és autómosás után is tart.

3+1 titkos módszer, amivel gondoskodhatsz autódról nyáron is (x) 2

  1. Az alkohol megszépít

Senkinek sem kell bemutatni az autó puha tapintású műanyag alkatrészeit, melyek egyébként kemény műanyagok, de a modern lakknak köszönhetően megváltozik a tapintásuk. A probléma csak az, hogy a „soft touch” bevonattal ellátott alkatrészek mindenféle indok nélkül elkezdenek mállani, így egy idő után látványuk meglehetősen visszataszítóvá válik. Itt egy tipp, hogyan szabadulhatunk meg a kopottas, ragadós rétegtől rövid időn belül, szinte költségek és szakember segítsége nélkül. Először is keressünk egy pamut rongyot, amit átitatunk egy kevés denaturált szesszel és töröljük át vele a felületet. Ügyeljünk arra, hogy a gombokat ne érje a folyadék. Miután alaposan áttöröltük és megtisztítottuk a valaha szebb napokat látott felületet, dörzsöljük át műanyagápoló szerrel az egyes részeket, és ne csodálkozzunk, ha olyan érzésünk van utána, mintha vadonatúj autóban ülnénk.

3+1 titkos módszer, amivel gondoskodhatsz autódról nyáron is (x) 3

  1. EVO: a hosszú zökkenőmentes életért

A kimagasló motorteljesítmény érdekében érdemes olyan üzemanyagot tölteni járművünkbe, ami nem csak ápolja, hanem tisztítja is a motort. A nemrégiben megújult MOL EVO üzemanyagok a különleges adalékanyagoknak köszönhetően hatékonyabb védelmet nyújtanak a lerakódásokkal szemben, óvják a motor alkatrészeit a korróziótól, és tisztán tartják az üzemanyag befecskendező rendszert. A megújult MOL üzemanyagokat EVO néven találod meg a MOL töltőállomásain.

 

+1 Tűző napon semmit!

 A végére egy általános érvényű jó tanács: tűző napon ne dolgozzunk polírozószerrel, viasszal a forró kocsin, valamint a mosást sem érdemes erőltetünk, mivel a hőség miatt a kosz fellazítására fellocsolt víz pillanatok alatt megszárad, a fellazított sár pedig újra megköt, arról nem is beszélve, hogy tiszta vízkőfolt lesz az autó. Ha valamiért mégis kocsimosásra adnánk a fejünket, igyekezzünk bő vízzel lehűteni a felületet, gyorsan dolgozzunk, és amint egy kisebb felülettel végeztünk, gyorsan öblítsük le.

Próbáld ki tippjeinket és kezdj el gondoskodni autódról még ma! További hasznos információért látogass el az evo.mol.hu oldalra.