Csak egy dolog szólt Michelisz Norbert ellen a főfutam előtt Vila Realban. Az, hogy a hét első felében betegséggel, konkrétabban lázzal és gyomorproblémákkal küzdött, és a szombati időmérőn kiderült, hogy ezt nem tudta kiheverni teljesen – az első gyors köre után erős hányingert érzett, amit gyógyszerrel ugyan sikerült elnyomni, de egy 13 körös versenyen a megterhelés is nagyobb – számolt be a Michelisz.hu.

Ám a magyar pilóta mégis remek előjelekkel készülhetett a futamokra, hiszen nehézségei ellenére óriási pályacsúccsal nyerte az időmérőt. A korábbi rekordra nyolc, az ezúttal második leggyorsabb citroënes Rob Huffra hét tizedet verve szerezte meg a pole pozíciót. Az is megnyugvást adhatott, hogy a 11 körös nyitófutamot bírta erővel, a fordított rajtrácson a tizedik helyről indulva hetediknek hozta be a Hondát, hat pontot szerezve.

Az 1. futam végeredménye:

Michelisz simán megtartotta első helyét a főfutam rajtját követően. Mellőle az első sorból induló Rob Huff viszont lefulladt, így Norbi csapaton belüli riválisa, Tiago Monteiro fellépett a harmadik helyre. A második kör végén hét tized volt a Honda magyarjának előnye a második Thed Björkkel szemben.

A Honda versenyzője a most debütált Joker körrel kivárt (egy alternatív, kb. két másodperccel hosszabb vonalvezetés, amelyen a második kör után minden pilótának legalább egyszer végig kellett mennie – aszerk.) amíg elég nagy előnyt autózott ki, hogy az élre térhessen vissza. De erre nem is volt szüksége, mert ment vele együtt Björk is, így változatlan sorrendben tértek vissza az első, második helyre. Innentől beállt egy kb. egy másodperces, biztonságos különbség a két pilóta között.

Nem bírtak a beteg Michelisszel 2Michelisz nem hibázott az élen, így megszerezte pályafutása hatodik futamgyőzelmét a WTCC-ben, és a harmadikat a főfutamon. Erre korábban csak Japánban volt képes kétszer – ott aratta a legutóbbi sikerét is tavaly.

Győzelmével 30 ponttal gazdagodott, 137 pontjával pedig negyedik a bajnokságban – 27 pontra lemaradva az éllovashoz képest. 1. Monteiro 164 pont, 2. Björk 160, 3. Catsburg 154, 4. Michelisz 137.

A főfutam végeredménye:

Nem bírtak a beteg Michelisszel 3